LIHAN MYYNTI

Sarvanan tilalla tuotettua lihaa voi ostaa ainoastaan suoraan tilalta. Eläimiä lähtee teuraaksi tilanteen ja tarpeen mukaan. Teurastus, lihan leikkaus ja pakkaus tapahtuvat Sastamalassa.

Myytävää lihaa on varastossa vaihtelevasti, mutta harvoin se pääsee kokonaan loppumaan. Eri ruhon osia on ostettavissa yksittäisinä pakkauksina sekä lihalajitelmina. Lihalajitelmat ovat noin 25-30 kg, joista karkeesti puolet on jauhelihaa. Loppuosa koostuu arvo-osista kuten paisteista ja fileistä. Leikkuutamme lihat asiakkaiden toiveiden perusteella, joten halutessasi jotakin tiettyä ruhon osaa, ota meihin rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Lihaa ostaessa tulee ottaa huomioon arvo-osien raakakypsytys. Ruhon kaikkia muita osia, paitsi jauhelihaa ja luullista keittolihaa tulee raakakypsyttää ennen sen valmistamista tai pakastamista. Raakakypsyttäminen tarkoittaa lihan pitämistä hieman yli 0°C noin neljän viikon ajan. Tässä ajassa lihasta tulee mureampaa ja se saa ominaisensa maun. Hyvin raakakypsynyt liha on väriltään tummanpunaista ja käsiteltäessä pehmeää.  Annamme mielellämme vinkkejä lihan käsittelyyn sekä reseptejä maittavaan ruokaan. 


HINNASTO

Jauheliha


13 € / kg

Sisäfile


42 € / kg

Ulkofile


37 € / kg

Entrecóte


37 € /kg

Sisäpaisti


24 € / kg

Lihalajitelma


15,50 € / kg

Paahtopaisti


24 € / kg

Ulkopaisti


22 € / kg

Kulmapaisti


22 € / kg

Luullinen pata- ja keittoliha


14 € / kg

Brisket


22 € / kg

RUHON OSAT

 1. SISÄFILEE
 2. ULKOFILEE
 3. ENTRECÓTE
 4. ULKO- JA PYÖRÖPAISTI
 5. SISÄPAISTI
 6. KULMAPAISTI
 7. PAAHTOPAISTI
 8. KUVE
 9. KYLJET
 10. RINTA
 11. LAPA
 12. ETUSELKÄ
 13. POTKAT
 14. HÄNTÄ
 15. POSKILIHAT