LIHAKARJA

Angus rotuna

Sarvanan Tilalla kasvatetaan Angus-rotuista lihakarjaa. Väriltään musta ja sarveton Angus on vanhin Suomeen tuotu lihakarjarotu. Se on sopeutunut hyvin Suomen vaihteleviin säihin, eikä säikähdä kovaakaan pakkasta. Rodulle ominaista on terveys, pitkäikäisyys sekä helppohoitoisuus.

Luonteltaan Angus on hyvin äidillinen. Emot ovat usein tarkkoja vasikoistaan, mutta erittäin harvoin silti vihaisia ihmiselle. Rotu tiinehtyy hyvin ja vasikoiden pienipäisyys ja siroluisuus tekee poikimisesta pääosin vaivatonta. Emojen hyvä maidontuotanto takaa vasikoille vauhdikkaan kasvuun lähdön. 

Angus on maailmanlaajuisesti äärimmäisen arvostettu liharotu. Sen liha on hyvin marmoroituvaa ja mureaa. Voit törmätä Anguksen lihaan ravintoloissa maailmalla, mutta myös usein Suomessa. 


Rotuun voi tutustua tarkemmin Suomen Angusyhdistyksen sivuilla.


Meidän karja

Karjan pääluku vaihtelee ajankohdan mukaan 120 eläimestä 200 eläimeen. Keväällä poikivia emoja on vuosittain noin 85, mukaan lukien ensimmäistä kertaa poikivat hiehot. Emojen lisäksi päälukua kasvattaa vuotuiset hiehot, joita tilalla asustaa noin kolmisenkymmentä. Siitossonnien määrä on noin puolikas tusina ja nuorsonneja jätämme omaan kasvatukseen vaihtelevasti. Suurimmillaan pääluku on kesällä laidunkaudella kaikkien emojen poi'ittua. 

Vasikoiden vieroituksen jälkeen myymme sonnivasikat lähtökohtaisesti jatkokasvatukseen sonnikasvattamoihin.  Lehmävasikoista osan valikoimme jätettäväksi omaan karjaan, osan myymme tiineinä muille tiloille ja emoiksi sopimattomat teuraskasvatukseen. 

Jos haussa on siitossonni tulevalle laidunkaudellle tai tiineitä hiehoja seuraavalle poikimakaudelle, ota yhteyttä!


Myytävät siitossonnitTällä hetkellä tilallamme ei ole myytäviä siitossonneja. 


Mikäli emolehmien jalostus kiinnostaa ja etsit itsellesi karjaa tilan aloittamiseen tai tarvitset uusia jalostuseläimiä, ota meihin yhteyttä puhelimitse niin kerromme mielellämme lisää!